Възстановиха връзката на Търговския регистър със системата RegiX

OFFNews 17 август 2018 в 14:41 2178 0

Снимка БГНЕС

Възобновено е подаването на данни от Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров обмен (RegiX), обявиха от агенцията по вписванията.

RegiX се поддържа от Държавната агенция „Електронно управление“.

Възобновената връзка улеснява значително сделките по закупуване и прехвърляне на собственост, включително и на МПС, за които нотариуси и МВР обменят информация по служебен път електронно чрез достъп до средата за междурегистров обмен (RegiX).

Междувременно, продължава работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра, информират от агенцията. Всички специалисти от поддържащата фирма и от агенцията работят денонощно.

Предприети са и мерки по недопускане на сривове в инфраструктурата за възстановяване на регистъра, както и за устойчивата работа на останалите регистри.

Оттам обаче уточняват, че регистърът ще заработи отново на пълен капацитет не по-рано от следващата седмица.

Агенция по вписванията отново подчертава, че нарушаването на работата на регистъра не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството и че рискове за злоупотреби с наличните данни не съществуват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови