Велоалеи и бус лента по Патриарха от Попа до Петте кьошета

Паркирането по Витошка покрай НДК става перпендикулярно, колелата слизат от тротоара

OFFNews 22 май 2020 в 14:08 3722 2

Велоалеята слиза от тротоара на платното по столичния бул. "Витоша" покрай НДК, а автомобилите ще паркират перпендикулярно на булеварда, за да се осигурят повече места за колите на живеещите в района. 

Проект за трансформация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" от Попа до "Петте кьошета", който обхваща и ул. "Фритьоф Нансен", бе представен днес от кмета Йорданка Фандъкова, зам. кмета по транспорта Кристиян Кръстев, главният архитект Здравко Здравков и независимият общински съветник от Спаси София Борис Бонев. 

Целта е да се насърчи велосипедният транспорт, подчерта Фандъкова. Той показва и нашата визия за нашата визия за превръщането на София в град на хората, добави тя. Двете нови еднопосочни велоалеи по Патриарха ще свържат 6 съществуващи във веломрежа с тези по булевардите "Витоша", "България", през бул. "Скобелев" с бул. "Цар Борис III" и бул. "Прага". 

Промените предвиждат двупосочно движение по "Фритьоф Нансен", по който ще преминава и тролей №7 и ще осъществява директна връзка на Лозенец с НДК. 

По Патриарха пък ще има две ленти за движение на автомобили, две велоалеи от двете страни на булеварда, бус лента и лента за успоредно паркиране на колите. 

Компенсираме загубените паркоместа с промяната на паркирането по Витошка, ще намалеят в зоната с 13 на сто, уточни зам.-кметът Кръстев. 

Спирките на тролеите преди бул. "Витоша" и до Попа ще бъдат повдигнати, за да се улесни качването и слизането на пътниците. 

Няма нищо по-логично от това да работим заедно върху приоритети и проекти, които сме обещали в предизборните си програми. Напротив, смятам че възможността да се работи за доброто на София не трябва да се пропуска заради политическите ни различия и това е добър сигнал, подчерта Борис Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

2

Спокоен съм,като видя "Картофения Експерт",който с лекота "Инспектира" всичко което се сетите:
Улици,Метра,Тунели,Подлези,Надлези,"Сини и Зелени" Зони,
Паркове,Корекции на реки и Велосипедни алеи т.н. само с по една прочетена книга от Карл Май.
Докато "Главанака" "Инспектира" "Голямата изкуствена река"
Мало Бучино Перник под строгия контрол на географа от МРРБ то.Хвала им!

8074

1

JustSoYouKnow

22.05 2020 в 14:22

Абе туй патриарха не беше ли онуй дет зарад метрото (дето края на април тая години го пуснаха) го ремонтираха?

Явно акъла на управляващите им стига да "предвидят" нещо, 1-2 години напред. Седнете помислете първо пък после гледайте. Писнало ми е да се ремонтира пътната настилка само за да може след месец да се затвори улицата да се прави ремонт на ВиК и всичко да е на г*з все едно първия ремонт не е бил.