Видео от мащабната акция срещу "ало" мафията у нас и в Румъния

OFFNews 19 април 2019 в 17:47 3318 1

Разбита е най-голямата досега група за „ало“ измами в България и Румъния- задържани са общо 30 души, участвали в схеми за измами за около 2 млн. лева.

При акцията на полицията са проверени 17 адреса в Горна Оряховица, София и Румъния, иззети са 133 мобилни апарата и 137 сим карти.

Задържаната група стои зад поне 2 големи измами в София - едната за над 400 000 лв., другата - за над 500 000 лв.

Шестима от арестуваните са тарторите на организираната престъпна група, още толкова мулета, а останалите лица са така наречените „въртачи – телефонисти”.

Голяма част от „ало“ измамниците са били в роднинска връзка, включително и „мулетата“, които са пренасяли парите от жертвите до групата.

"Предупреждават се хората, че полицаите не взимат пари, не трябва да сътрудничат. Но и вчера една госпожа до последно вярваше, че съдейства на полицията и е в такъв филм, че трудно може да я изкара човек", каза Бойко Борисов.

Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи започват информационна кампания срещу телефонните измами, чиито жертви обикновено са най-уязвимите групи от населението.

Ден след спецоперацията МВР публикува кадри от момента на арестите у нас и в северната ни съседка. Заместник главният прокурор Иван Гешев заяви, че след разбиването на операцията не е имало нито едно обаждане на „ало“ измамници от Румъния за България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

19.04 2019 в 23:11

Бе, не е лош пи-ар ходът, ама не стига, за да замаже вече разкритите гербаджийскки измами. Без Ало, и без кавички.