Влакче, панорамно кафене и wi-fi ще има обновеният парк 'Бунарджика' в Пловдив

ОFFNews 01 ноември 2018 в 15:10 4866 0

Символичното начало на проекта за облагородяване на парка "Бунарджика" бе поставено днес от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на район "Централен" Георги Стаменов, съобщи БТА. 

Стойността на проекта е в размер на 2 милиона лева, като за тази година са осигурени половината, които ще послужат за първия етап. По думите на Стаменов тази сума включва обследването на хълма, ремонт на подходите и подмяната на цялата подземна инфраструктура - питейна и т.нар. обратна вода, електричество, ще бъде изградена мрежа за видеонаблюдение, безжичен интернет и художествено осветление.

Площта на парка е 350 дка , като ремонтът ще започне от върха и ще завърши до бул. "Руски". Стаменов предвижда първият етап да приключи до края на март 2019 г. Той включва обновяването на акведуктите и езерата с прилежащата инфраструктура. 

Заедно с ремонта предстои да се направи обследване и почистване на растителността от болни и саморасли дървета, допълни Иван Тотев. По думите му ще бъдат обособени панорамни тераси за отдих, а осветлението ще се вижда от всички краища на града.

На върха ще има панорамно кафе и информационен център, в подножието на хълма ще има зона за търговия, а между тях ще пътува туристическо влакче. Тотев уточни, че се ангажира разликата да си проличи още през следващата пролет, а лятото гостите да открият нова туристическа дестинация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови