Врабчев се видя в чудо: Валят оферти за статуята на Бойко със светещите очи

Направих премиера от стъклопласт, защото в нашето време се ползват не особено качествени материали, обясни авторът на статуята

OFFNews | 02 април 2019 в 10:07 | 10244 |0

Вече има желаещи да закупят статуята на Бойко Борисов, която вчера се появи за няколко часа на площад „Гарибалди” в столицата. Това заяви авторът ѝ Андрей Врабчев пред бТВ.

Произведението беше премахнато само няколко часа, след като стана атракция в центъра на София и предизвика еуфория в социалните мрежи.

Стъклопластовият Бойко е висок три метра и тежи 40 килограма. В дясната си ръка държи ножица, а в лявата три книги, едната с надпис БКП.

Авторът заяви, че логото върху паметника „ББ” неслучайно наподобява на емблемата на Супермен. От тонклона в статуята звучи музикален микс на любима песен на премиера "Батальонът се строява" с негови популярни реплики.

„Използвал съм стъклопласт поради няколко причини – лесен е за работа, лесен за пренасяне, отговаряше на целта на идеята ми, което е да изразя състоянието на нашето време, в което се употребяват не особено качествени материали”, посочи Врабчев.

Скулпторът заяви, че очите на премиера светят, защото е създаден преди две години, когато популярност придоби паметникът на Цар Самуил.

„Идеята беше да представя нашето време, което ще произведе история и ще бъде история. Бойко Борисов просто е личността, която най-добре обслужва моята идея, защото е разпознаваем и бъдейки три пъти премиер – със сигурност е записал своето име в историята”, каза авторът.

Врабчев заяви, че отдавна е избрал пл. „Гарибалди” за „премиерата” на своята скулптура, защото той е малък и уютен, а ремонтът на емблематичната улица „Граф Игнатиев” е бил само допълнение към идеята му.

„Социално също е подходящ, има спирка. Самият паметник ни казва, че това, което създаваме, остава след нас, аз го поставих на място, което също ще бъде паметник на нашето време”, заяви скулпторът.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !