Връщат пари в брой само на бивши клиенти на топлофикациите

OFFNews 09 юни 2020 в 10:46 2787 0

Само абонатите на топлофикациите, които вече не са техни клиенти, ще получат пари в брой при връщането на суми, заради поевтиняването на газа. 

Правен е анализ за плащане кеш на всички, но е станало ясно, че това ще отнеме много време и ресурс, и ще затрудни и клиентите, и топлофикациите. Тези, на които ще се връщат пари в брой, трябва да подадат заявление и да посочат банкова сметка. 

"Булгаргаз" подписва 199 споразумения с клиентите си за връщане на 210 млн. лв. надвзети суми заради предоговорената с "Газпром" по-ниска цена на природния газ, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по БНТ. 

Ако плащаме своите сметки на реален ежемесечен отчет - в първата фактура от топлофикациите ще бъде показан размерът на намалението. За тези, които плащат на годишна база - това ще се случи с изравнителните сметки, обясни Петкова. Във фактурите ще стане ясно за какъв период от време се отнася намалението, каква е старата и новата цена и реалното намаление за всеки клиент. 

Тя коментира и цената на електроенергията, която по думите й няма причини да бъде повишена. Системата работи добре, Българският енергиен холдинг и неговите компании са стабилни. 399 млн. лева е нетната печалба на БЕХ за 2019 г, каза Петкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови