Втората кандидатстудентска сесия в СУ приключи с изпит по география

OFFNews 23 юни 2019 в 16:18 3326 0

Снимка uni-sofia.bg

Втората кандидатстудентска сесия за учебната 2019/2020 г. в Софийския университет приключи с изпит по география.

За полагането му днес са подадени 323 заявления. В 272 аудитория в Ректората кандидат-студент изтегли вариант № 2 на теста.

Председател на изпитната комисия е проф. Нина Николова от Геолого-географския факултет на Алма матер.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите последният изпит от втората кандидатстудентска сесия за учебната 2019/2020 г. да бъде за тях началото на студентския им живот и ги призова да работят спокойно и уверено, за да получат отлични резултати.

Успешното полагане на конкурсния изпит по география е условие за прием в следните специалности: „Политология", „Библиотечно-информационни науки", „Публични информационни системи", „История и география", „Педагогика", „Социални дейности", „Неформално образование", „География и биология", „География", „Геология" „География и английски език", „Геопространствени системи и технологии", „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Социална педагогика", „Специална педагогика", „Логопедия" и „Физическо възпитание и спорт".

С изпит по география и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език се влиза в специалностите: „Туризъм" и „Регионално развитие и политика".

„Европеистика" могат да запишат кандидатите, успешно издържали изпита по география и изпит по английски, немски, френски или испански език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови