Ърбан фест в събота: Алпийски тролей с Дойчин Боянов, стрийт фитнес с Йордан Йовчев

Спускането по въжето е безплатно на уникалното шоу в Княжеската градина

OFFNews 08 юли 2020 в 11:17 2099 0

Вторият градски фестивал по паркур – фрирън, стрийт фитнес, баскетбол 3х3 и алпийски тролей са големите атракции на поредния фестивал "Спортувай в твоя град", насрочен за тази събота от 16 до 20 ч. в Княжеска градина до Орлов мост. 

Събитието се организира за девета поредна година, като в последните шест неизменно е част от инициатива "София – европейска столица на спорта". За втори път обаче в него се включват най-нашумелите хитове напоследък в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур - фрирън.

Най-близо до сцената ще бъде зоната за паркур – фрирън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде приет в олимпийската програма. Там изпълненията ще започнат в 16 ч., но загряването започва от обяд. 

Малко по към булевард "Цар Освободител" е мястото за стрийт фитнес маниаците, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Началото е в 16 ч. Най-добрите майстори, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев, ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Също в 16 ч. ще започне и турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове. 

Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде опънат на две специално изградени платформи в пространството пред монумента. По въжето ще могат да се спускат безплатно всички желаещи под погледа и наставленията на един от най-добрите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без кислород най-високият връх на планетата Еверест.

Най-добрите майстори от всички спортове и активности ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 17.00 ч. Участниците ще бъдат поздравени от олимпийският медалист Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов, от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави истински фурор в световната фехтовка. Талантливата българка стана миналата година европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. На първенството за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият успех на българската фехтовка и първа титла от първенство от подобен ранг след ерата "Васил Етрополски". Тази година красивата спортистка е лице на инициатива "София – евростолица на спорта".

Гости на ърбан фестивала "Спортувай в твоя град" ще бъдат и други популярни български спортни звезди и известни личности. Всички събития ще бъдат придружени с много музика и забавни изпълнения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови