За добре дошъл: Чайка, вън от Европа! (видео)

OFFNews 18 септември 2017 в 07:41 12221 5

Надпис с огромни букви "Чайка, вън от Европа" ще посрещне главният прокурор на Русия Юрий Чайка, който идва на посещение у нас.

Посланието е изписано върху надлеза на София Тех Парк на Цариградско шосе, откъдето ще мине кортежът на магистрат №1 на Путин.

Снимки и видео за надписа за добре дошъл публикува "Да, България" в профила си във фейсбук.

Преди ден от партията на Христо Иванов разпространиха позиция срещу посещението на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка в страната ни. Според "Да, България" полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие.

"Г-н Чайка не е обикновен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и необходими двустранни отношения. Първо като министър на правосъдието и после като генерален прокурор, г-н Чайка е централно действащо лице в изграждането на авторитарния режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията срещу медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на руската демокрация. Той е сред основните отговорни за актове на международна агресия и нарушения на международното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на огромен брой политически и държавно организирани престъпления на Путиновия режим. Срещу г-н Чайка и неговото семейство има подозрения за корупция, чието разследване се спира от него самия.", се казва още в декларацията на "Да, България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

5

newfoundland

18.09 2017 в 18:46

То добре да имаш мнение, ама като го изразяваш по хулигански начин, не си повече от хулиган.

13507

4

Доста подвеждащ надпис - Вън от ЕВРОПА. :D
Статистически, България е страна от Третият свят, но в ЕС.
Да, да, но НЕ България, сложили един надпис, а можеше ФЕМЕН да поканят, грантовете свършиха ли, що ли?
ФЕМЕН щяха да "стопират" руската агресия с гола гръд... Но, няма грантове, ми вие можете да спрете агресията с голи задни части!!! Но, май още ви боли, след мачкането на таралежа Цветанов...
Надпис сложили, революционери! :D

21061

1

рамбо

18.09 2017 в 08:22

Смешни и жалки акции на шепа хора, които останаха извън борба и гледат да не останат незабелязани от публиката. Сигурно сега ще пуснат фактурата и ще осребрят мероприятието към някоя от американските фондации, които ги спонсорират