Забраната за ползване на вода за питейно-битови нужди в Генерал Тошево остава в сила

OFFNews 27 април 2019 в 14:38 1796 0

Поне до вторник ще остане в сила забраната за ползване на вода за питейно-битови нужди от домакинствата на квартал „Пастир“ в Генерал Тошево след замърсяването на водопреносната мрежа с пестициди.

Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров. По думите му водоподаването в града не е прекъснато, но продължава прочистването на системата с цел да не се допускат остатъци от попадналия препарат за растителна защита.

"Очаква се в първия работен ден от РЗИ в Добрич да разпоредят дали водата вече ще може да се ползва за питейно-битови нужди. Това ще стане факт, след като станат ясни и резултатите от лабораторните проби, изпратени за анализ в здравната инспекция във Варна.

В момента за жителите на квартал „Пастир“ са осигурени две водоноски, от които населението да се снабдява с вода за битови нужди", обясни още кметът. Той уточни, че за пиене хората трябва да ползват само минерална вода.

Според Валентин Димитров към момента обстановката в града е спокойна и няма повод за притеснения. Не е постъпвала и информация за пострадали вследствие на употреба на замърсената вода хора. Кметът на Генерал Тошево допълни, че след случая, здравна помощ е оказана само на един мъж с лек обрив по ръцете. Впоследствие обаче се е оказало, че той не е причинен от замърсената вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !