Задържаха 34 души за трафик на хора

OFFNews 12 август 2019 в 17:05 2373 0

34 души са арестувани за трафик на хора в рамките на акция на ГДБОП със съдействието на Главна дирекция „Гранична полиция“ и Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“.

Операцията е проведена на Летище София и на главните контролно пропускателни пунктове в страната. 

Арестувани са и 36 души за други престъпления - кражби, нелегална миграция и разпространение на порнографски материали с непълнолетни.

В рамките на операцията, на територията на Европейския съюз са проверени над 127 000 лица, 63 800 превозни средства и 1 100 локации, сред които частни имоти, търговски обекти, хотели, авто- и ж.п. гари, пристанища, аерогари и гранични контролно-пропускателни пунктове. Проведени са превантивни кампании в учебни заведения с цел повишаване на информираността по отношение трафика на хора.

Проверени са близо 200 души с рисков по отношение трафика на хора профил, както и близо 50 лични документа за самоличност поради съмнение, че са фалшифицирани.

На територията на ЕС са идентифицирани 206 потенциални жертви на трафик на хора, 53 от които непълнолетни. Във връзка с това са стартирани 31 нови разследвания по трафик на хора.

Освен България, в „Съвместни дни за действие срещу трафика на деца“ са участвали Австрия, Белгия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови