Заловиха бракониерите, които потрошиха служебния автомобил на ИАРА

OFFNews 28 май 2020 в 13:26 2291 0

Полицията в Бургас залови бракониерите, които потрошиха служебния автомобил на инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури край язовир "Мандра", докато изпълняваха служебните си задължения, предаде БНТ. 

Преди дни инспекторите на ИАРА са получили сигнал за заложени бракониерски мрежи, след като са пристигнали на мястото и започнали да вадят мрежите, те чули шум на трошене. Веднага се отправили към автомобила и заварили гумите нарязани, а прозорците - потрошени.

Арестуваните са 20-годишен младеж и 46-годишен мъж, който и преди е бил криминално проявен. И двамата са от Бургас.

Пред разследващите бракониерите са обяснили, че били афектирани заради конфискуваните им мрежи и затова посегнали на автомобила на инспекторите.

"Като са срязали две от гумите му и са строшили предно панорамно обзорно стъкло и две странични стъкла. Към момента процесуално-следствените действия продължават. Двамата са с полицейско задържане за срок от едно денонощие, като предстои да бъде поискано от Районна прокуратура - Бургас удължаване на срока за задържане на двамата бургазлии", заяви говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Предстои на двамата нарушители да им бъде повдигнато обвинение.

От ИАРА обясниха, че от началото на годината само на язовир "Мандра" са извадени над 30 км мрежи и 24 лодки, а бракониерите стават все по-агресивни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови