Зам.-министър Русинова: Над 18 000 човека ще бъдат обучени по схема 'Умения'

ОFFNews 11 октомври 2019 в 17:56 2072 0

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" Зорница Русинова участва в пресконференция на тема „Специфични обучения" помагат за развитието на българския бизнес", която се проведе в София днес.

"Схема „Умения" стартира едва преди няколко месеца, с финансиране от 30 млн. лева, като предстои сключването на договори с 234 фирми и обучение на над 18 000 човека", каза зам.-министър Русинова.

Обученията по проекта отразяват спецификата на даден сектор или предприятие, така че хората, които работят в тях да придобият необходимите умения.

„Тези инвестициите са изключително важни за нас, защото решават един от най-големите проблеми на българския бизнес – липсата на добре подготвени кадри“, допълни Русинова.

"Благодаря за доброто разбирателство и ползотворния диалог. Като краен резултат на инвестицията тази година отчитаме два или три пъти повече, отколкото ако нямахме това финансиране", каза Делян Лилов, изпълнителен директор на "Мусала софт", една от фирмите, получили финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови