Зам.-министър със самолетен билет за 8300 лв.: Май сбърках

OFFNews 19 юни 2018 в 11:44 26391 8

"Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла, защото това е най-големият форум, на който България имаше възможността да се представи, форум на който получи похвали от всички страни". 

Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова по повод това, че докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Димитрова е пътувала в бизнес класа с билет за 8306 лв., държавния експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания" Надежда Харизанова е била в икономичната класа срещу 2016 лева.

Димитрова призна, че обява за тази конференцията е дошла в министерството още през март, но след като ведомството се е забавило да вземе решение до последния момент, билетите за пътуването вероятно са били по-скъпи.

„Не мога да отговарям за билета, защото не смятам, че това е най-важното в момента, най-важното е, че изпълняваме правителствената програма с пълна сила. Важното е, че сме имали участие в този най-голям форум. Това, което като реформа в момента сме стартирали, е наистина ефективно и ефикасно – да насочваме държавния ресурс към по-конкретни и видими резултати за хората, които подкрепяме”, каза още тя.

По повод това, че скъпата командировка е била докато в София майките на деца с увреждания протестират, тя коментира: „Ние сме в диалог, аз много се надявам той да се превърне в конструктивен диалог, с конкретни предложения и решения, които да ни позволят да направим комплексна всеобхватна политика, ориентирана към индивидуалните възможности и потребности на всеки човек с увреждания.”

"Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България", каза още тя.

Димитрова твърди, че участието на "българска делегация" и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, са дали възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията.

На въпрос какъв е резултатът от събитието, тя посочи, че двамата представители на министерството са участвали в съпътстващо събитие, на което е представен опитът и напредъка на България по деинституционализацията на грижата деца в България, особено с акцента за закриване на всички институции за деца с увреждания.

„Имаше и друго съпътстващо събитие за приобщаващо образование и обучението на хората с увреждани през целия им живот. Разбира се, че съм говорила на конференцията”, посочи още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5430

8

Stifen

25.06 2018 в 10:48

Една хубава жена да има в това правителство сред другите караконджоли - завидяхте и лицемери с лицемерите, та я изгонихте!

20696

6

Новак

19.06 2018 в 21:45

Май било грешка , ама не е сигурна. Ще се пошуми, пошуми и ще й се махне от главата.
Но още по-нагло е, че разправя как се похвалила пред света колко много сме направили, а тук хората умират. На това ги учи баш главатарят им - те по едно време се опитаха да почнат да се хвалят, че и голяма корупция в България няма.
Но тези идиоти не са виновни - ние сме тъпанарите, които виждаме, че нещата не вървят, а им слушаме глупостите.

10571

5

Hissarion

19.06 2018 в 14:29

Хората ще мърморят, мърморят и ще забравят. А на Росица ѝ е все тая. Тя вероятно може и да е учила политическо говорене при Калинката на Сидеров и блещи безсмислици, защото те бързо омръзват и никой не ги запомня.

8006

4

Hankovec

19.06 2018 в 13:39

Добре, бе, не разбрахте ли, че тези неща много дразнят хората? Така и така крадете толкова много, поне използвайте тези откраднати пари, за да ходите на измислени командировки. По-тактично, моля.

17439

3

мнение от IP

19.06 2018 в 13:26

С конкурс по безочие ли се избират държавните служители?

6145

2

kokoten

19.06 2018 в 12:29

...бре,па нагло,бе....

11866

1

кумчо вълчо

19.06 2018 в 12:00

"получи похвали от всички страни"
бахти, де ги намирате толкова нагли изроди ве!