Запалиха костинбродското сметище с незаконния италиански боклук (снимки)

Рени Петрова 24 януари 2020 в 18:55 4781 0

Снимка Емил Михайлов

Пламна нерегламентираното сметище с италиански боклук до Костинброд.

Както OFFNews по-рано съобщи, сметището на черен път, водещ до кариерата за варовик "Балша", се напълни с италински сепарирани и балирани отпадъци. Повечето боклуци са от пластмаса и найлон. 

Нашият читател Емил Михайлов разказа, че сметището е създадено преди повече от 10 години, най-вероятно от жители на близките села.

Досега в него е имало предимно строителни и битови отпадъци, както и изхвърлени авточасти. От няколко дни обаче местните забелязват, че освен битовите отпадъци, има и бали от сепариран италиански боклук - основно пластмаса и найлон.

Води, минаващи до сметището, водят към близкото село Драговищица. 

На снимки, изпратени от нашия читател, се вижда, че изхвърлените бали най-вероятно са две, паднали от камиони, превозващи отпадъци за изгаряне.

Според Емил Михайлов боклукът е извозен там между 19 и 20 януари. 

От РИОСВ - София заявиха пред OFFNews, че е проведена акция на 15 януари, като извършителят на деянието е установен. Изпратена му е покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Според местни жители обаче установеният извършител е човек от близките села, който незаконно е изхвърлял боклук, но няма нищо общо с италианските отпадъци.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови