Започна битката с кърлежите в столичните паркове и градини

OFFNews 09 април 2020 в 19:17 1713 1

Започна извършването на обработките срещу кърлежи на паркове, градини и междублокови пространства в София, съобщиха от Столична община. 

Обработките се извършват рано сутрин до 10 часа при благоприятни климатични условия и при ниска трева.

Обработват се зелени площи в „Борисова градина“, парк „Света троица“, „Южен парк“, парк „Гео Милев“ и др. Обработени са и междублокови пространства в район „Слатина“, предстои да се третират в район „Младост“. След това ще се третират и останалите райони на територията на Столична община. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след приключване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно през април и май и август и септември.

Обработките за гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското предприятие, се извършват по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“.

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

1

Mimsun

11.06 2020 в 14:56

Колко качествено са обработвали площите е друг въпрос. На 08.06.2020 г. Дъщеричката ми беше ухапана от кърлеж след разходка в Северния парк. Детето беше облечено с дълъг панталон, дълги чорапи и маратонки и е ходила само и единствено по асфалтови алеи. Представям си какво ще се случи на дете, което реши да мине през тревна площ.
 
X

Подкастът на OFFNews