Започна миенето на улици в София, вижте кога трябва да преместите колата

OFFNews 02 юли 2019 в 10:11 8057 1

Графикът за район "Средец"

До 23 юли 2019 г. продължава миенето на улици и булеварди в столицата. То ще се извърши поетапно в пет района: „Красно село“, „Триадица“, „Възраждане“, „Оборище“ и „Средец“.

Дейностите по машинно миене ще се извършват през деня по обособени "карета" и зони в кварталите и за целта се създава специална временна организация за движение, съобщават от общината.

Временно в часовете от 7:30 ч. до 16:30 ч. на улиците, които ще се мият, по предварително обявен график, ще се спира движението. Екипите на Столичен инспекторат съвместно с отдел „Пътна полиция“ при СДВР и сектор „Общинска полиция“ създават необходимата организация.

В съответните дни, определени за миене, ще се закриват (частично или цялостно) участъци от Синя/Зелена зона и/или „Служебен абонамент“ за периода на миенето. Графиците за миенето на улиците по „карета“ могат се видят в рубриките: „Графици“ и „Предстоящо миене“ на сайта на Столичен инспекторат.

Столичен инспекторат напомня на водачите на МПС да избягват паркирането на улиците, които са обявени в графика, за да не възпрепятстват миенето.

Автомобилите, които не са преместени от собствениците им, ще бъдат изместени в съседни улици.

За новото местонахождение на автомобилите си гражданите могат да намерят информация в съответното Районно управление към СДВР.

ГРАФИЦИТЕ за различните райони може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови