Започна онлайн проучване дали да преминем окончателно към лятно или зимно часово време

OFFNews 28 септември 2018 в 16:55 7153 1

Започна онлайн проучване за това дали предпочитаме да преминем окончателно към лятно или зимно часово време, съобщи БНТ. 

Европейската комисия предложи да се сложи край на смяната на часовото време в целия Европейски съюз, след като проучване показа, че това е желанието на повечето жители на ЕС, взели участие в анкетата. 

Предложението трябва да бъде одобрено от Европарламента и Съвета, но ако това се случи, държавите ще трябва да се откажат от смяната на времето и ще трябва да изберат лятното или зимното часово време да запазят, като решението трябва да е взето до април 2019 г.

Последното задължително местене на стрелките за преминаване към лятното часово време ще е на 31 март 2019 г. Държавите, които избират за постоянно зимното часово време, ще сменят часа за последно на 27 октомври 2019 г.

В България сега започва допитване, което трябва да установи дали предпочитаме у нас да се запази лятното или зимното часово време. 

Резултатите ще бъдат взети предвид при оформяне на позицията кой от двата варианта ще избере страната ни. 

Можете да заявите своето предпочитание на правителствения портал www.euaffairs.government.bg до 11 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.09 2018 в 07:58

Не, не можем да заявим своите предпочитания по тоя налудничав линк.
Там се отваря неразбираема за мене страница с непозната азбука. Предполагам че на език на страна, която не е член на ЕС.