Започна петото издание на VIVACOM Регионален грант

OFFNews 22 ноември 2019 в 15:51 2025 0

Снимка Регионален грант VIVACOM

Петото издание на VIVACOM Регионален грант стартира в пет града едновременно - София, Монтана, Габрово, Сандански и Русе. 

На специалните събития във всеки от градовете бяха представени разнообразни инициативи, подкрепени от програмата. По места домакини бяха граждански организации, които са получили финансиране от предишните издания на регионаления грант. Досега програмата е финансирала над 50 инициативи от цялата страна с общо 244 717 лв.

Журито, което ще оценява проектите се състои от Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации”, VIVACOM, Надя Шабани, директор на „Български център за нестопанско право“, Ива Дойчинова - журналист, Иван Кънчев, съосновател на "Българска история".

„VIVACOM Регионалeн грант е една от любимите ни инициативи, защото илюстрира на практика идеята за равния старт, което е наша основна ценност като компания. Програмата дава начална скорост на всички идеи, целящи да развият местната общност, независимо колко голямо или малко е населеното място. Уверени сме, че подкрепата и постигнатите резултати ще оставят траен отпечатък върху просперитета на регионите.“, заяви Веселка Вуткова. 

Надя Шабани сподели, че за изминалите 4 години са подкрепени 53 "прекрасни идеи". 

За подкрепа на своите проекти могат да кандидатстват граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Няма ограничение за сферите, в които ще се развиват идеите. "Важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за общността", споделиха от гранта. 

Подкрепата за всеки проект, както и до сега, може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година, обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Програмата ще подкрепи инициативи с продължителност до 1 година. 

Срокът за подаване на проектни предложения е до 12 януари 2020 г. За кандидатстване е необходимо идеята и обосновката ѝ да бъдат представени в електронен формуляр: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/. Одобрените предложения ще бъдат обявени в началото на март 2020 г.

В София деца от читателски клубове на фондация „Детски книги“ предизвика журито със забавни игри и въпроси от детски книги. Събитието се проведе в академия „Никола Тесла“.

Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на сайта www.vivacomfund.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови