Започва 17-то издание на Българската Коледа

OFFNews 29 ноември 2019 в 10:58 1521 0

Президентът Румен Радев ще обяви днес началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава и е в помощ на болни деца. Темата и целите на кампанията ще бъдат представени в 14.00 часа в Университетската болница „Света Марина“ във Варна, съобщиха от лечебното заведение.

Президентът ще отчете резултатите от кампанията 2018-2019 на благотворителната инициатива, чийто фокус беше подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания. Те получиха възможност за диагностика, лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, благодарение на даренията на хиляди българи.

В Университетската болница "Св. Марина", както и в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна" във Варна по тази инициатива са доставени анестезиологични апарати със съвместими пациентски монитори, подходящи за новородени и деца до 18-годишна възраст. С осигуряването им ще се създаде възможност дейността в отделенията да се подобри, тъй като обслужват малките пациенти на цяла Североизточна България.

В миналогодишното издание на кампанията бяха събрани близо 2 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови