Започва ремонт на Житница заради третия лъч на метрото

Промени в движението днес заради мач и снимки на филм

OFFNews 10 юни 2019 в 06:35 8185 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Цялостна реконструкция на ул. „Житница“ в столицата, свързваща кварталите „Овча купел“ и „Красно село“, започва от утре. 

Работите ще започнат от едното пътно платно на улицата от ул. „Съвет на Европа“ до „Коломан“, което ще бъде затворено за движение, а след това в участъка от ул. „Коломан“ до „Овча Купел“. Движението ще се извършва в другото пътно платно.

Ремонтът се налага с цел по-доброто инфраструктурно обезпечаване на района и изграждането на третия лъч на метрото, който свързва „Бул. Владимир Вазов“ – Орлов мост – НДК – Красно село – Овча купел“.

Планира се кръстовището на ул. „Житница“ и бул. „Цар Борис III“, което се изгражда на две нива, да бъде завършено до есента. 

Във връзка с предстоящото пускане на третия лъч на метрото ще бъдат реновирани и още два обекта – участъци на ул. „Централна“ и бул. „Монтевидео“ в „Овча купел“. 

Промени в паркирането ще има днес и утре, заради снимките на игралния филм „Спасителят в прахта“. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ от 07:00 до 17:00 часа днес на ул. „Ген. Климент Бояджиев“ между ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ и улицата пред ресторант „Адикт“, ж.к. "Левски Г", както и от 06:00 до 18:00 часа утре и в сряда на ул. „Гео Милев“ между ул. „Лидице“ и ул. „Коста Лулчев“. 

Заради мач на Националния стадион „Васил Левски”  се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства (с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието) от 10:00 до 24:00 часа днес: на моста пред стадиона и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“. 

От 22:30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по: ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови