Заради един заразен цялата Смолянска област е с вечерен час

OFFNews 19 март 2020 в 14:26 2891 1

Заради положителната проба на 40-годишен мъж, завърнал се на 13 март от Лондон, цялата Смолянска област въвежда вечерен час от 22:00 до 6:00 часа.

Изследват се хора, с които той е бил в близък контакт. Сред тях са 10 служители на паспортната служба, която заразеният е посетил след пристигането си у нас, и две медицински сестри.

Регионалната здравна инспекция разкрива денонощен телефон за сигнали - 0884 495 765. Това стана ясно след заседание на Областния съвет по сигурност.

Мярката ще има дисциплиниращ ефект, каза областният управител Недялко Славов.

Директорът на здравната инспекция доктор Мими Кубатева съобщи подробности.

„Мъж на 40 години в добро физическо състояние, но с психично състояние от 20 години, което всъщност е утежняващ фактор при него. Той няма изявени признаци на инфекцията. В момента по решение на щаба е изолиран“.

Мъжът и още двама души са под полицейска охрана, допълни директорът на полицията, старши комисар Николай Димов, и описа известния му път до момента.

„Болен, който е дал не съвсем адекватно обяснение, че със самолет е кацнал на летище София, до Смолян пристигнал с автобус, след това е бил при свои приятели на улица „Капитан Петко войвода“. От 18 март наел си е квартира на улица „Кольо Славов“, където е в момента“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови