Заради гафа на летището уволниха един служител, а други са с понижение и забележка

OFFNews 13 септември 2018 в 13:00 2758 0

След поредния пропуск на летище София, в който група пътници от Бейрут стъпиха на територията на ЕС без да бъдат проверени от властите, са последвали наказания.

От столичното летище съобщиха, че един служител от дирекция "Сигурност" е уволнен. В съобщение до медиите се посочва, че:

С оглед на констатираните факти и обстоятелства по случая бе уволнен един служител от дирекция „Сигурност“ на „Летище София“ ЕАД. Супервайзори и началници на отдели са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност.

По-рано днес депутати от БСП поискаха изслушване на министъра на транспорта в оставка Ивайло Московски, който да разясни защо се е стигнало до този случай. Мнозинството в парламента обаче отхвърли искането

Както OFFNews писа, на 3 септември 40 пътници от полета Бейрут-София са били пропуснати в салона на терминала без да бъдат проверени. След като се разбрало за пропуска, служители на летището започнали да издирват пасажерите, които били за трансферни полети. От всички пропуснати 40 обаче са открити 30 души. Останалите са напуснали страната за други държави членки на ЕС.

Това е поредният случай на непроверени пътници на столичното летище.

На 20 март тази година, след като служители на Гранична полиция напускат постовете си, всички пътници с полет от преминават покрай гишетата без да бъдат проверени. След този случай последваха уволнения. Общо подведени под дисциплинарна отговорност са 13 служители на МВР, един служител сам си е подал документите за напускане, а други петима са уволнени.

По-малко от 4 месеца след това, е установен подобен гаф, но този път с частен самолет кацнал от Габрово и отлетял впоследствие за Гърция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!