Затварят нов участък от бул. България към Бояна, мият Околовръстното три нощи поред

Още улици в столицата с промени в движението

OFFNews 15 май 2020 в 08:10 4495 0

Движението на столичния бул. „България“ в обновения участък от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“ в посока Бояна е възстановено от днес, ремонтните дейности продължат по тротоарите и велоалеята. 

От днес рехабилитацията започва в следващия участък от Околовръстен път до моста над р. Бояна, който ще бъде затворен за движение. Предвижда се пътното платно на бул.“България“ в посока център, в участъка от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“ да бъде ремонтирано през месец август, когато трафикът е обичайно по-слаб. 

От днес до 13 юни се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на ул. „Даскал Стоян Попандреев“ в участъка от Софийски околовръстен път до мост над река „Боянска“ като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на улицата в същия участък; по северната и южна пътни връзки на пътен възел „Бояна“ между Софийски околовръстен път и ул. „Даскал Стоян Попандреев“ в посока Бояна. 

Променя се маршрута на автобус 63 в посока Бояна за същия период. 

Организация на движението за измиване с автоцистерна на пътното платно на Софийски околовръстен път – Южна дъга: 

Тази нощ се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на Околовръстен път в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък. 

Утре през нощта движението спира заради миене по централното северно пътно платно на Околовърстен път в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

От 23.00 часа на 17 май до 5 часа на 18 май се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на Околовръстен път в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

От днес до 18 май /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ между улицата водеща към СУ „Ген. Вл. Стойчев“ и вход-изход за паркинга пред магазин „Кауфланд“, като движението се извършва двупосочно в западното пътно платно на булеварда в същия участък. 

От днес до 25 май се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Гечкенли“ в участъка от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Любен Каравелов“.

От 19 май до 19 юни се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Хан Крум“в участъка от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Васил Левски“. Причина за промяната в движението са строително-монтажни работи на ул. „Хан Крум“ . 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови