Затварят тунела Ечемишка в посока Варна за симулация на катастрофа и пожар

OFFNews 09 юли 2019 в 11:01 1759 0

Тръбата на тунела "Ечемишка" на магистрала "Хемус" ще бъде затворен за движение утре, 10 юли, предупреди МВР. Причината е учение - симулация на катастрофа и пожар.

Трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за София.

Съоръжението ще бъде затворено от 9 до 15 ч.

Учението ще провеждат Пожарната, агенция „Пътна инфраструктура“, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областната администрация и общините на територията на София област, Центърът за спешна медицинска помощ, БЧК и доброволци. Целта е повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации.

Сценарият предвижда симулация на тежка катастрофа между лек и товарен автомобил и последващ пожар на около 200 м от изхода на съоръжението в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила загиват на място, а пътнически микробус, преминаващ покрай пожара, катастрофира на около 120 м след него. Следва и верижна катастрофа между 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В превозните средства има пострадали и затиснати пътници.

По време на учението ще се проведат действия за гасене на пожара и спасяване на хората. На пострадалите ще бъде оказана първа медицинска помощ, психологическа подкрепа на място и транспортиране до болнично заведение. Ще бъде създадена временна организация за регулиране на движението в района на произшествието, управление на светофарната уредба, вентилационната система, очаква се в симулацията да участват над 50 души и специализирана техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови