Зелена зона в Оборище, Кривата река и Възраждане

OFFNews 01 декември 2017 в 10:54 11507 3

Зелена зона за платено паркиране ще има на практика в целия район "Оборище" в София до лятото на следващата година. Жителите на района подкрепят въвеждането й, стана ясно след обществено обсъждане с кмета Васил Цолов вчера.

Очаква се СОС да гласува промените през април и след необходимите два месеца за подготовка, зелената зона да започне да действа през юни или юли. По лев на час или по 100 лв. за годишен стикер за жителите на района ще се плаща и по "Христо и Евлоги Георгиеви", "Ген. Данаил Николаев", "Ситняково", "Черковна" и "Султан тепе".

Обществените обсъждания в Красно село и Възраждане също показват, че ще се разшири зелената зона и в районите "Възраждане" и Красно село, пак по същото време догодина. 

В "Красно село" тя ще обхване Кривата река - улиците между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и улица "Георги Софийски".

В район "Възраждане", където предстои още едно обществено обсъждане, зелената зона ще е между "Сливница", "Константин Величков", бул. "Ген. М. Д. Скобелев" – ул. "Опълченска", ул. "Димитър Петков" и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

3

voevoda

01.12 2017 в 16:46

Надявам се цяла софия да стане зелена зона. Трафикът на коли трябва да се ограничи сериозно.

12026

2

Dimitar Tilev

01.12 2017 в 14:07

Те са задължени. Всяка нова сграда трябва да има паркоместа. Друг е въпроса, че те са неизползваеми.

6947

1

theprofet

01.12 2017 в 11:45

Скоро цяла София ще е зелена зона, ако не се спре безконтролното строителство и ако инвеститорите не бъдат задължени да плащат за инфраструктура и гаражи/паркоместа!