Жега и днес, градусите стигат 39 на сянка в Пловдив, Русе и Сандански

OFFNews 03 юли 2019 в 05:50 1307 0

Слънчев и горещ ще е и днешният ден. Максималните температури отново ще достигнат 34-39 градуса, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

В цялата страна е обявена първа степен на предупреждение за потенциално опасно време - жълт код.

Сутринта ще е слънчево, а около и след обяд ще е горещо. В отделни райони максималните температури дори ще надхвърлят 39 градуса. В София максимумът ще е 34 градуса на сянка. 39 ще са градусите в Пловдив, Сандански и Русе.

По-късно след обяд над северните и планинските райони ще се образуват купести и купесто-дъждовни облаци и на места ще превали краткотраен дъжд. Възможни са локални гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще е слаб от северозапад, в източните райони - от юг.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до полунощ на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток, привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30-33°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови