Жена издъхна ден след раждане в Сливен

OFFNews 18 август 2018 в 19:12 6980 0

Родилка е починала ден след раждането на първото си дете в болница в Сливен, съобщи "България ON Air".

Близките ѝ са категорични, че става въпрос за лекарска грешка, пред bTV те дори обвиниха лекари в убийство. Твърдят, че ребрата на Ренета Томова са били счупени от натиск по време на раждането, както и че бебето е с наранявания. Малката Мария е с пареза на едната ръчичка и оток на главата.

33-годишната Ренета починала вчера следобед от оток на белия дроб.

Баща ѝ Петър Томов заяви, че ще поиска аутопсията да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен. Семейството ще заведе граждански иск срещу медицинския екип, приел раждането.

"Едната и ръчичка е неподвижна, а главичката и е още с отток и синьо око, следствие на оттока. Неонатолозите сега ми казаха, че не знаят дали тази ръка ще се раздвижи. При някои се раздвижвала, при някои така оставала", казва Томов.

От болницата не коментират обвиненията в небрежност или грешка. Очаква се да излязат с позиция в понеделник.

Началничката на отделението по „Анестезиология и интензивно лечение“ д-р Юлия Бянкова заяви пред БНР:

"При нас беше приета с тежка дихателна недостатъчност, причинена от белодробен отток, с високи стойности на артериалното налягане. Беше отхвърлена диагнозата белодробна емболия".

В Сливен вече е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура, съобщи "Фокус", като се позова на информация от говорителя на прокуратура Руси Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови