Жителите на Драгичево отмениха протеста си

OFFNews 02 февруари 2019 в 14:53 3388 0

Инициативният комитет на жителите на с. Драгичево взе решение да отмени протеста си, който бе обявен за 3 февруари. 

Повод за недоволството бе новопоставена от Агенция "Пътна инфраструктура" мантинела, която затваряше северния изход на Драгичево и принуждаваше шофьорите да заобикалят с километри преди да стигнат пътя към столицата.

Решението за отмяна на протеста бе взето, след като вчера представители на комитета и кмета на селото Виктор Викторов се срещнаха с инж. Дончо Атанасов и Иван Василев от АПИ.

Атанасов предложил идейният проект да бъде подготвен от проектант, запознат и работещ върху проблема на трасето Перник-София за реверсивно движение, като е определил едномесечен срок за приключване на подготовката на проекта. Очаква се също така да бъде проведена среща с всички хора от селото, на която Атанасов да отговори конкретно на техните въпроси.

На предварителното обсъждане двете страни са стигнали до решение, че оптималният вариант за жителите е поставяне на светофар с индуктивна рамка или камера. Ще бъдат положени усилията и северният изход към София да стане част от проекта за реверсивно движение.

От комитета отбелязват, че ще следят работата по решаване на проблема и засега остават в протестна готовност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови