Радев поиска промени в закони за защита на държавния суверенитет

OFFNews 11 април 2017 в 17:17 6032 0

Снимка БГНЕС

На 19 април свиквам 44-то Народно събрание. Изборите откроиха съществени проблеми. Станахме свидетели на опити за вмешателство отвън, заяви президентът Румен Радев в днешното си обръщение към нацията.

"Партиите призоваха по време на вота за крайни мерки, включително затваряне на границите. След изборите темата бе погребана, но проблемите остават. Тези проблеми не се изчерпват само с външно вмешателство в изборния процес. Проблемите няма да бъдат решени само със заклинания, а със закони. Днес се необходими отговорни действия - законодателни и организационни", каза държавния глава.

Той посочи, че на следващото 44-то Народно събрание ляга отговорността за намиране на решение на тези проблеми.

"Приветствам куража на Министерството на правосъдието за намиране на решения на тези проблеми. Предложенията за промени предоставят ясни бариери за навлизане на чуждото влияние", заяви още държавния глава.

Според него "най-важната защита на правата на българите зад граница е да могат да се върнат в една суверенна България".

"Вярвам, че с един разумен и конструктивен диалог ще се намерят по-добри решения, те трябва да отчитат нашата принадлежност към единното европейско семейство. Сега на ход е парламентът, вярвам, че в него ще се намери мнозинство, което ще гласува адекватно законовите промени. Надявам се, че то ще излъчи работещо правителство, което да изпълни поне част от предизборните обещания. Българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и престъпността, срещу ценовия шок гласуван от независимия регулатор. Пожелавам успех на българските законодатели", завърши президентът.

Най-важното
Всички новини