Конкурсът 'Трънско след референдума': Какви са целите ни

Буни Камик 01 февруари 2019 в 17:53 6993 0

Целта на настоящия конкурс „Трънско след референдума – една община преоткрива себе си“, чийто организатор съм заедно с OFFNews, е да бъде уловител на Ваши усещания и мисли от допира с Трънско. Конкурсът е възможност да разкажете своите трънски преживявания – били те сред тамошната природа и нейните хора, било като участник във възмъжалото чрез референдума местно гражданско общество или за доброволчески, предприемачески и лични инициативи, стартирани след местния вот от 11.06.2017 г. Дори ако сте само един от десетките хиляди хора с трънско потекло, който дири корените или възнамерява да се засели в земята на предците си – разказвайте, разказвайте, разказвайте! 

Ако се питате, щеше ли без референдума въобще да има смисъл конкурс за есе, посветен на Трънско? Едва ли. Нямаше да има какво толкова да бъде разказано. С новия дух след проведеното местно допитване започнаха да се случват интересните неща в общината, усети се пролетен полъх на ентусиазъм и енергия. Такова доброволчество, като наблюдаваното в момента, Трънско не помни от освободителните борби. При това говорим за доброволци от цяла България. Трънчани осъзнаха, че заедно могат всичко, че конституцията им дава реални права, че доживяха да видят нервно треперещи завесите на задкулисието.

Журито на конкурса ще бъде съставено от проф. Александър Кьосев, проф. Евгений Дайнов и главния редактор на OFFNews Владимир Йончев.

Желая успех на всички участници!

Условия за участие в конкурса:
1. Всеки проявяващ интерес има право на участие, без възрастови ограничения.

2. Есетата си изпратете до 22.02.2019 г. на електронен адрес: [email protected]

3. Авторът на печелившото есе получава парична награда от 200 лв. Творбата му ще бъде публикувана в OFFNews на датата на националния празник, 3-ти март. Ще последват евентуално и публикации на есетата на други участници, впечатлили журито.

4. Текстове на трънско наречие са допустими на драго сърце, но… моля с дословен превод на книжовен български.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови