Разказ от първо лице: Как доброволци спасиха жена със счупен крак в планината (видео)

OFFNews 11 август 2019 в 19:52 10930 1

Читател на OFFNews.bg изпрати на редакционната ни поща кадри и разказ как 11 доброволци са се включили в спасителна акция по пренасянето на жена със счупен крак от хижа "Рай" на 10 срещу 11 август.

"Случката започва на 10 август около 20:00 ч., на слизане от Райското пръскало, където жена счупи крака си. Няколко души от хижата се притичаха на помощ и помогнаха да занесат жената до хижата. Компетентните органи бяха алармирани за случилото, но за съжаление фрактурата бе много тежка и бе взето решение жената да бъде транспортирана още същата вечер" - разказва нашият читател, който също е участвал в спасителната акция.

"Едва 11 мъже решиха, че ще пренесат жената на ръце на половината от 4-часовия преход до място, където БЧК ще чакат с автомобил (с оглед на това, че хижата бе препълнена и имаше допълнително около 20 разпънати палатки пред нея - приблизително 200 души). 

Въоръжени с челници и телефони в ръце нощният преход премина без сериозни инциденти. След 3,5 часа през камъни, кал, вода и десетки метри денивелация с момчетата успяхме благополучно да стигнем заветното място и да изпълним мисията си." - разказва читателят на OFFNews.bg. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови