14-тата в листата Лиляна Радева влиза в парламента на мястото на Данаил Кирилов

OFFNews 09 април 2019 в 10:35 4911 0

Снимка Александра Маркарян

Лиляна Друмева Радева, 14-та в листата на ГЕРБ в софийския 23 избирателен район, става народен представител на мястото на назначения за министър на правосъдието Данаил Кирилов, обяви ЦИК.

Досегашният председател на правната комисия пое Министерството на правосъдието, след като Цецка Цачева подаде оставка заради скандала с имотите на властта.

Лиляна Радева досега беше директор на Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти - звено под шапката на МОН.

Съгласно Конституцията народен представител, избран за министър, прекъсва пълномощията си за времето, през което е министър, като се замества от следващия в листата.

След Данаил Кирилов и преди Лиляна Радева в листата на ГЕРБ са няколко души, които не могат или не желаят да станат депутати. Това са Емануела Спасова, под номер 10, е декларирала още през 2017 г., че не желае да бъде избрана за народен представител.

Под номер 11 в листата на 23 МИР е Зорница Русинова, която е заместник-министър на труда и социалната политика.

Номер 12 и 13 в листата са Кръстьо Кривов и Пламен Църноречки (бивш кмет на столичния район "Красно село", сега е директор на отдел в Центъра за градска мобилност в столицата), които също след изборите са декларирали, че не желаят да бъдат депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews