15 производства за купуване на гласове, потрошиха и партийни клубове

OFFNews
26 май 2019 в 14:05 | 993 |0

15 досъдебни производства за престъпления против политическите права са били образувани към 11 ч. днес, съобщи прокуратурата. Едно от тях е било прекратено поради липса на доказателства за престъпление.

По разследваните 14 производства няма привлечени обвиняеми. Те са в Бургас, Сливен (2), Елена, Павликени, Провадия, Търговище (2), Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен, уточнява държавното обвинение.

Извън тях са са били извършени и посегателства срещу помещения, ползвани от политически партии в Стара Загора и Добрич, които се разследват. Районната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт след проведено бързо производство. Обвинението касае умишлено счупване на витринни стъкла на партиен клуб.

Прокурорските преписки за проверка по сигнали за извършени престъпления против политическите права са 143. От тях по 100 е постановен отказ за образуване на наказателно производство, а 43 се проверяват. За сравнение, при предишните избори за Европейски парламент през 2014 г. образуваните досъдебни производства са 21, а преписките за проверки по сигнали – 535.

В цялата страна има дежурни във всички прокуратури и 11-те териториални отделения на районни прокуратури.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !