5 партии поискаха оставката на Валери Симеонов

OFFNews 10 октомври 2017 в 19:58 9021 2

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Демократи за силна България, "Да, България", Зелените, БЗНС и ДЕОС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради недопустимия ултиматум към медиите.

"Нищо по-малко от оставката на Симеонов не може да бъде решение на ескалиращата политическа криза в страната" - категорични са петте партии.

"Напълно недопустимо е чрез пресслужбата на българското правителство да бъде отправян ултиматум, до която и да е било българска медия. За нас подобен жест е поредната демонстрация, че третият кабинет на Бойко Борисов в действителност не зачита основните принципи на демокрацията, нито ценностите, на които се основава Европейският съюз. Още по-неприемливо е опитът за сплашване на българските медии да се случва под прожекторите на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Този опит е част от поредица действия, подравящи устоите на демокрацията в страната ни. Особено притеснителен е и фактът, че заплахите срещу медиите се отправят от висшата инстанция на изпълнителната власт" - посочват ДСБ, "Да, България", Зелените, БЗНС и ДЕОС.

Вярваме, че всички български граждани, които споделят ценностите на свободното общество и демокрацията, подкрепят независимостта на българските медии. Отговорност на всеки свободен гражданин е да защитава и отстоява свободната журналистика. Без нея свободата на всеки от нас е просто дума без стойност, която може да бъде изтрита от всеки с достатъчно власт и пари, предупреждават петте формации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

10.10 2017 в 22:26

Не виждам позициите на Партията на бившите отличници от английската гимназия, на Партията на забравените деятели, на Гражданско сдружение Непотребни за миналото, на ...

17156

1

aviatora

10.10 2017 в 22:10

ооооо, като го видя това гей порно и ми се досира