АБВ иска оставката на Кошлуков

OFFNews 11 февруари 2018 в 12:02 11800 3

АБВ иска оставката на Кошлуков

Партия АБВ поиска отстраняването наЕмил Кошлуков от ефира на обществената БНТ и оставката му като програмен директор.

В позиция на партията, разпространена до медиите, се пояснява, че повод за искането е "системното манипулативно поведение на г-н Кошлуков в качеството му на водещ на предаването "Още от деня":

Политическите пристрастия не могат да се пропагандират нито явно, нито скрито от водещ в ефира на обществената национална медия, каквато е БНТ. Под диктовката на водещия Кошлуков, предаването се превръща в политически глас на управляващите и публичен съд за инакомислещите. Недопустимо е и грубото арогантно поведение на г-н Кошлуков в ефир. То е несъвместимо с нормите на журналистическата етика и обществен морал, посочват от партията. 

Поради тази причина ПП АБВ настоява за незабавна реакция от страна на УС на БНТ и СЕМ и за отстраняването на Кошлуков от ефира на БНТ и за оставката му като програмен директор в обществената медия, се посочва още в позицията.

В предаването "Още от деня" в петък Кошлуков отправи нападки срещу Борислав Сандов, един от участниците в протестите в защита на Пирин. Кошлуков на два пъти показа не приличен жест със среден пръст в ефир.

Преди това журналисти от БНТ излязоха с позиция, в която посочват, че част от протестиращите за Пирин в четвъртък вечерта са отправили "обидни и нецензурни квалификации и жестове" към журналисти и оператори на медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

12.02 2018 в 13:10

Снимката е красноречиво доказателство, че на Кошлуков мястото не му е в БНТ.
Не ме радват АБВ, но в случая са прави!

8931

2

AnderXale

11.02 2018 в 17:15

Е точно АБВ ли говорят за морал?!?