АБВ застана зад Весела Лечева във Велико Търново

OFFNews 10 октомври 2019 в 16:15 1938 0

Велико Търново се нуждае от радикална промяна, защото от 6-7 г. градът няма кмет, а изпълнителен директор, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков, който беше в старата столица, за да подкрепи кандидата за кмет на Коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21” Весела Лечева. Той подчерта необходимостта от промяна за Велико Търново, с ново лице и авторитет.
Председателят на ПП АБВ заяви категорично, че общината се стопанисва лошо и във вреда на гражданите. А лошото управление е факт и в НСОРБ, чийто председател е кметът на В. Търново Даниел Панов.
“За щастие си отива най-безличният УС на НСОРБ и тук основната вина е на неговия председател Даниел Панов. Всички предишни ръководства са работили с правителствата и това е нормално, но такъв политически слугинаж и безгръбначие, такова обезличаване на местното самоуправление никога не е имало. Затова част от кметовете напуснаха сдружението и то е в колапс”,
Петков посочи, че местната коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21” представя силна листа на съгражданите си с висок потенциал и перспектива.
“Великотърновци трябва да гласуват за Весела Лечева, защото тя, в прекия и преносния смисъл, е точен човек. Тя е от хората, които могат да казват “не”, при това, аргументирано. Весела не е от хората, които страдат от илюзорното усещане, че знаят и могат всичко. Сутрин тя не се събужда с идеята да обещае всичко на всички. Весела е почтен човек и когато прави нещо, го прави със съзнанието, че то е полезно, а не да се обкичва след това с него. Весела е човек, за който “аз” върви след “ние””, заяви Петков.
Весела Лечева коментира пред медиите, че посредственото години наред управление на община В. Търново води до занижени очаквания у гражданите и до пасивност и недоверие. А за хората на старопрестолната столица това не е характерно. Тя посочи, че общината все повече изостава, намира се на последните места по отношение на развитието си и това се дължи на липсата на каквато и да било стратегия в стопанисването на старата столица. А липсата на инвестиции води до спад в доходите на гражданите. Времето тече, то започва от вчера, време е за действие, каза в заключение Лечева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови