Адвокат Хаджигенов: Манолова е кривата щанга, с която можем да разбием ГЕРБ и корупцията

OFFNews 31 октомври 2019 в 13:25 17052 2

Известният адвокат и правозащитник Николай Хаджигенов се обяви в подкрепа на независимия кандидат Мая Манолова за балотажа в столицата в неделя.

Според него това е единствената възможност да бъде съборен ГЕРБ и стената на корупцията у нас.

Днес имаме някаква, макар и илюзорна свобода, утре може би няма да имаме и нея, каза Хаджигенов.

Ето и цялото му изказване:

Изборите оня ден ни поставиха в една крайно тъпа ситуация - ако искаме да съборим ГЕРБ, трябва да гласуваме за Манолова. Не е много умно, нали? Обаче въпросът е дали ние ще имаме свобода, демокрация, правосъдие, или ще имаме ГЕРБ.

Моето лично мнение е, че трябва да гледаме на кандидатурата на Манолова като на инструмент, като на ресурс. Задайте си въпроса "Искаме ли да разбием стената на корупцията у нас". Ако, да, как да го направим? Това става с боен чук, крик... неща, които нямаме. Имаме крива щанга, в случая възможността да гласуваме за Мая Манолова. Харесва ни или не, нямаме друга възможност. Затова аз лично ще взема щангата и ще се опитам да съборя стената с нея. Досега опитвам с глава да го направя повече от 10 години, не ми се получава. Вярно, че и цицини не ми излизат вече, ама не се получава. Затова ще използвам всеки един инструмент, защото свободата и правосъдието са нещо, което е важно за всеки един от нас. И днес имаме някаква, макар и илюзорна възможност да бъдем свободни, макар и за малко. Утре може би няма да имаме и тази възможност, защото преди 10 години по повод възхода на ГЕРБ, казах, че уверено сме тръгнали към Северна Корея. Ей сега вече сме паднали от ръба и почти челно сме се ударили в Северна Корея, което е причината и аз да съм тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови