Агитки ''за'' и ''против'' протестите посрещнаха президента в Бургас

OFFNews 17 юли 2020 в 11:04 2128 1

Снимка Даниела Костадинова/БНР

Две агитки "за" и против" протестите посрещнаха президента Румен Радев на Морската гара в Бургас днес, предаде БНР.

Държавният глава и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов са официални гости на националното военноморско учение с международно участие "БРИЗ 2020". От борда на фрегатата "Горди" те ще наблюдават различни негови епизоди по море.

"Оставка!" огласяше Морската гара при пристигането на високопоставените гости. Агитките се състояха от 50-ина души, разделени на две - подкрепящи протестите и привърженици на управляващите.

Държавният глава отказа да ги коментира.

Лаконичен беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "Дошъл съм на военноморско учение. Когато съм във военни формирования, във военни училища, на военни учения не коментирам политически въпроси". И все пак добави по повод замразените оставки на министрите Владислав Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика): "Какво значи тук личността на този или онзи? Важното е държавата да е стабилна. Всичко останало е политически мераци".

11 различни операции на море и на брега са включени в днешния 7-ми ден на „БРИЗ 2020“. В него участват представители на 9 страни членки на НАТО.

В Бургас държавният глава ще наблюдава демонстрация по ликвидиране на пожар на търговски кораб и овладяване на похитен плавателен съд.

В учението участват 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета, близо 2 500 военнослужещи от Военноморските сили на 10 държави, както и Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

17.07 2020 в 11:10

Ето, и без г-н Цветанов съумяват да се организират привържениците на ПП ГЕРБ. Г-н Цветанов не е превърнал всички пари в недвижимости, я. Някои и с асансьор. Поостанало е още, пък и от Европа идват помощи.
 
X

Подкастът на OFFNews