Албена Колева: Защо направо не закриете Народния театър?

OFFNews 05 декември 2014 в 22:04 14447 10

Ако беше жив баща ми - Тодор Колев, щеше да бъде много по-жесток в изказванията си за това, което се случва с българската култура днес. Ами да ни закрият, бе, да ни закрият! Защо направо не ни и убият! Това заяви актрисата Албена Колева пред "Панорама" на БНТ. Тя е дъщеря на великия български актьор Тодор Колев.

Албена Колева коментира недоволството на българската културна общност, която е срещу  Вежди Рашидов и Слави Бинев. Конкретно за Бинев тя заяви - "Всяко негово изречение започва с Аз, аз, аз... Говори само за пари. Как така ще продава културата? За културата се дава принос, тя не е нещо от което трябва да се печели."

Бинев ли е, Гинев ли е, Динев ли е, аз не го знам. А щом не го знам, значи няма нищо общо с културата. Така ще ни назначат и Бат' Сали".

Дали има или няма "Южен поток", няма никакво значение. Той няма да се отрази на нашия живот. Просто едни 10 души ще загъбят едни пари. Но пак ще бъдат на яхтите си през лятото. А културата засяга всички, всеки ден се докосва до всеки един човек. Затова се надявам най-сетне народът да застане зад интелигенцията си.

И продължи - Ако баща ми беше жив, щеше да е казал още по-жестоки думи, може би някои неща щеше да е изпял по начин, по който едни щяха да се смеят, други да плачат. Той си отиде омерзен, не само защото взимаше много мизерна пенсия. Той никога не поставяше в изречението на първо място "Аз". Такъв тип управляващи не заслужават хора като Тодор Колев и като Сашо Морфов. Надявам се народът да ни подкрепи", завърши Албена Колева. Тя е част от трупата на Народния театър, която днес подаде оставка в знак на протест срещу назначението на Слави Бинев. най-острите думи срещу Бинев бяха именно на режисьора Александър Морфов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!