Александър Ненков, ГЕРБ: Ако така се взима власт у нас, не искам да живея в тази държава

OFFNews 02 септември 2020 в 12:34 14472 11

ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Бойко Борисов го казва многократно. 

Това коментира депутатът Александър Ненков пред OFFNews при напускане на народното събрание след края на днешното заседание. В отговор на въпрос дали в ГЕРБ обсъждат оставка той допълни: 

Има хора, според които не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза. "Може 100 хиляди да не одобряват правителството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Това ще се реши на парламентарните избори", обясни позицията си Ненков.

Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава, допълни той. 

Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста, попита депутатът от ГЕРБ. 

Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, да се направи този преход. Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът- с провокация и насилие. Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламента - ще ни убият или ще ни заравят в ковчези ли? Всеки има приятели, семейства, които се тревожат. Не приемам да се стига до такива крайности, каза още Ненков. 

Имам познати на протеста и никога не съм се опитвал да променя мнението им, напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват, обясни депутатът. 

Честни избори какво значи, бяха ли такива, когато бе избран Румен Радев, попита още Ненков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

11

Новак

02.09 2020 в 18:17

Нямам представа какви средства имаш, за да проучваш хора. Но на първо време личности са тези, които няма да се наведат да целуват ръка на “Бащицата”. Не такива, за които като кажат , че са “тъпи пу..ки” се навеждат още по ниско да ги целуват. Не такива които си сменят мнението по пет пъти на ден. Нека първо да не са такива.
А и по принцип винаги си личи кога човек има гръбнак и кога е мекотело.

2900

10

nrb

02.09 2020 в 17:14

"Парламента да влезнат личности" - Какво имаш в предвид ? Комунистическите личности си ги знаем що за стока са и без да правят преврат. Ако знаеш някакви други, посочи ги и след като ги проуча има шанс да гласувам за тях.

20699

9

Новак

02.09 2020 в 16:51

Yoghurt, да ти кажа какво ще се случи без оставка - ще продължат някакви абсолютни неграмотници да се упражняват върху нас. Наглостта няма да има край. Щом ти е толкова добре някакъв тъпанар като Ръбъла да ти определя живота - твоя воля. И да не можем нещо да променим поне трябва да сме опитали.
А какво би трябвало да стане след оставката - от която иска партия да са, но в Парламента да влезнат личности, а не сегашните шматки - тъпа пу..ка от не знам къде си е трети човек в държавата, селска педиатърка прави нова конституция (нищо против нея като лекар), Барни Ръбъл (може да се окаже, че самия анимационен герой е по-умен) е лицето на съдебната реформа.
Иначе според теб тъй като и така и така нищо няма да се промени, дай да не се обаждаме и да не си разваляме рахатлъка?

3810

7

Пенчо бре

02.09 2020 в 15:33

Без този сричащият, син на още по известен баща от Симитли, ще осиротее България. Ще изтече мозък. Не знам кой ще го преживее?

12691

5

Емил Станоев

02.09 2020 в 14:59

Абе ненков ? Напусни Държавата заедно с твоя вожд. На Нас не ни трябват крадци кото вас.

11300

4

yoghurt

02.09 2020 в 14:38

Ок, някой да ми обясни какво конкретно ще се случи при оставка и следващи избори - парламент 18% ГЕРБ, 17% БСП, 10% Да България, 9% Слави, 9% ДПС? Ще стане тройна коалиция на Илия Павлов - Слави с Доган и БСП, което си е чист политически хорър филм. След патърдията протестите ще утохнат за съжаление, и боли ги мафията и главният им прокурор, понеже те са недосегаеми за народа. Решение може да бъде да се направи механизъм главният да се избира от народа примерно, но все някой трябва да го свърши. Искам малко някой да ми разясни, с гола емоция не се стига далеч.

4040

3

jovo

02.09 2020 в 14:38

Чао!

20699

2

Новак

02.09 2020 в 13:15

И аз не искам да живея в държава , в която властта се държи по такъв начин - с лъжи, с фалшифициране и купуване на избори, с корупция и кражби. Но с помощта именно на такива като този в момента държавата ни е такава.
А щом не иска да живее тук - прав му път.
 
X

Да помогнем на украинските деца!