Александър Симов: Делян Пеевски превзе и СЕМ

OFFNews 17 юли 2019 в 10:45 5386 0

„Изводът от днешното гласуване за член на СЕМ е само един – Делян Пеевски превзе и СЕМ“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред журналисти в парламента.

Според него ДПС и ГЕРБ отново са проявили своята коалиция и са настанили в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски и за статуквото.

Той припомни, че представител на парламентарната квота в СЕМ е бил Иво Атанасов – човек от опозицията, с различен глас, с авторитет.

„В момента сложиха една удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което й кажат. Т.е. политическите андроиди в СЕМ се увеличават с още един и гласуванията там ще стават все по-единодушни. Цензурата тържествува напълно“, допълни Симов.

Той подчерта, че в такива органи е добре да се цени различното мнение.

„Видяхме при последното избиране на шеф на БНТ какви различни концепции бяха представени, но се знаеше предварително, че Кошлуков ще стане директор“, коментира народният представител.

„Гласувах против избраната за член на СЕМ, не защото се съмнявам в нейните качества, а защото отново видяхме една тенденция – да смажем всяко различно мнение във всеки възможен държавен орган“, каза още Александър Симов. 

Днес Народното събрание избра Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на парламента.

Кандидатурата бе одобрена с 97 гласа "за", 57 - "против" и 24 - "въздържал се".

Георгиева бе издигната от ГЕРБ - по предложение на председателя на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов. За последно Георгиева е работила в ПРОФОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови