Ананиев: Не се притеснявам от проверките в Пирогов, има оздравителен план

ОFFNews 16 март 2018 в 14:38 4183 1

Нямам притеснения за проверките на прокуратурата в Пирогов. Следващата седмица ще влезем там с конкретен оздравителен план.

Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по повод разследванията на прокуратурата в няколко болници за безстопанственост. "Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от прокуратурата болници, защото няма доказана вина", каза той. 

По повод оздравителния план за Пирогов, здравният министър обясни: "Болницата има нужда от преструктуриране на отделенията. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници и управленски персонал".

В отговор на въпрос дали ще се съкращават началници на отдели, Ананиев коментира, че това не трябва да се приема като съкращаване, а като "оптимизиране". "Това означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечение на хората", каза той.

Здравният министър добави, че в момента няма болница, която да е в състояние на фалит.

Попитан дали вече е "заровил томахавката" с управителя на НЗОК проф. Камен Плочев, здравният министър каза, че не е имало томахавки и допълни: " Уважавам го като един прекрасен специалист и човек. Може би в един момент не прецени добре какви трябва да му бъдат отношенията с мен и сбърка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

16.03 2018 в 14:52

...недекватен неандерталец сложен начело на здравето с цел да го разбие докрай....от всичко казано и сторено досега се разбра че,лекарите трябва да си късат задника от работа и да не получават нищо за това.....тумбаците от МВР дето не знаят какво е разледване и криминалистика се пенсиониратна 50 год ,а лекарите блъскат по операционни и реанимации до 65 год,подложени на огромен стрес най-вече от държавата която припява на пациенти и пациентски организации....