Андрей Райчев: Патриотите няма да се разпаднат, но може да се явят отделно на евровота

OFFNews 20 февруари 2018 в 09:37 3313 0

Андрей Райчев

Категорично няма да се стигне до разпад сред „Обединените патриоти“ или управляващата коалиция, управлението към момента въври изключително гладко.

Така социологът Андрей Райчев коментира пред радио "Фокус" напрежението сред Патриотите.

Според Райчев тримата лидери на "Обединените патриоти" идеологично нямат различния, но личните цели и представи за бъдещето се разминават. Райчев каза още, че вицепремиерът Валери Симеонов и министър Красимир Каракачанов са заложили на една и съща стратегия. „И двамата са заложили на една и съща идея, но те са доста различни хора. И двама се държат политически естествено, те не показват някакъв сътворен личен образ, а и двама са решили да заложат политическото си бъдеще, бидейки такива, каквито са, и ако хората ги искат, да продължат. Особено това се отнася до Валери Симеонов. Той е най-яркият пример от гледна точка на изявления, на конфликтност, понякога и на скандалност. Той смее да влиза до крайност в конфликти. Но това не е някаква компенсация на нещо – „ако ме искате такъв, аз ще ви управлявам“, това е репликата“, обясни той.

Андрей Райчев смята, че въпреки липсата на сериозно напрежение сред коалицията на ОП, е напълно възможно на предстоящите европейски избори през 2019 година те да се явят поотделно. "Акцентът сега е към европредседателството и извличането на ползи за страната ни от него, което не предполага сериозни политически сътресения', каза още социологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови