Андрей Райчев: Цветанов тръгва да отделя нещо, за мен готви нов политически проект

OFFNews
27 септември 2019 в 09:44 | 10230 |3

Като гледам г-н Цветанов какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект.

Това коментира в сутрешния блок на bTV политологът Андрей Райчев в отговор на въпрос как отсъствието на бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов ще се отрази на партията в предстоящите местни избори. Досега Цветанов оглавяваше предизборните щабове на ГЕРБ.

Политологът уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Според политическия психолог Антоанета Христова, която също бе гост в студиото, Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще му бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, каза Христова.

Двамата гости коментираха и битката за кметски стол в София. Според Андрей Райчев повечето изследвания на електоралните нагласи сочат балотаж между кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Според политолога Манолова може да победи, ако успее да привлече онези 70 хил. до 100 хил. софиянци, които традиционно не гласуват.

Антоанета Христова смята, че проблемът на Манолова е, че БСП все повече се прилепва към нея.

Препоръчани материали
HristoSliven

Рейтинг : 8270

28.09 2019 в 22:07 4
+ 0
- 0
Както вече съм писал тук, въпрос на време е да се припомни на Цецко за страстните му срещи със сумото. А след това, мое и да пие бира, за което...Наздраве, бе!
Стефан

Рейтинг : 22188

28.09 2019 в 21:44 3
+ 0
- 0
Или е тръгнал да се прави на квазипосолство на Вашингтон. Ще му дават да прочете изразително това, което не е прилично да кажат сами. И да се пречка на всички. А сигурно сам ще си мисли, че е тайният сив кардинал на държавата.
мнение от IP

Рейтинг : 13331

27.09 2019 в 11:19 2
+ 2
- 0
Всичко това е такава порнография...Цветанов, който говори без да казва нищо, прави институт. Манолова, която беше най-виден кадър на БСП, сега е независима. Нито журналистите, нито политолозите не анализират това, ами ни заливат с догатки кой би победил в конното състезание за кмет или пък какви ще ги из.....Цветанов. Изборът на Пеевски и "Апартаментгейт" е нещо, което за тези двамата трябва да се казва вместо "Добър ден".