Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков са в листата на ВМРО за евроизборите

OFFNews | 18 април 2019 в 20:00 | 5645 |4

Актьорът и режисьор Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков влизат в листата на ВМРО за евроизборите. Това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово ген. Димитър Шивиков беше обвинен за престъпления по служба и злоупотреба с власт.

Генерал Шивиков беше обвинен в това, че е предоставял безплатно техника, високопроходими автомобили и войнишки труд на кметове от селища в пловдивския регион, нанасяйки по този начин щети на армията в размер на 44 000 лева. Сред обвиненията срещу него беше, че е изпратил персонал от кухнята за тържествата в Клисура по повод Априлското въстание. 

Шивиков беше обвинен и за присвояване на дарения на обща стойност 10 225 лв. - одеяла, спортни екипи, якета, топки и походни легла, от времето, когато той беше командир на българския контингент в Афганистан. Даренията са предоставени на контингента, за да бъдат раздавани на местното население. По решение на Шивиков обаче част от тях са върнати в България. 

Освен това той получи обвинение, че е извършил длъжностно престъпление, като е дал възможност на подчинените си да тренират футбол и да станат армейски шампиони на страната, като по този начин е нарушил ритъма на физическата им подготовка. 

Шивиков беше оправдан от съда по тези обвинения. 

Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО.

Водач на листата е настоящият евродепутат Ангел Джамбазки. Очаква се в нея да влязат още депутатите Александър Сиди и Юлиан Ангелов.

Листата на ВМРО ще бъде регистрирана в ЦИК в петък.

Препоръчани материали
Роро66

Рейтинг : 1000

19.04 2019 в 10:39 4
+ 0
- 0
Защо, бе, Слабаков, киното не те ли удовлетворява вече? Искаш да преминеш на по-високо ниво? Имай предвид, че в Европарламента няма да можеш да пушиш в пленарната зала, нито по коридорите. Отсега виждам повод да си подадеш оставката и да се прибереш с подвита опашка. Ние можем да понесем всичко, но в Европа едва ли ще те изтърпят. И не гворя за пушенето. Баща ти беше голям артист, но за съжаление не е успял да създаде голям човек.
квазимодо

Рейтинг : 500

19.04 2019 в 08:27 3
+ 3
- 0
Вчера отварям една консерва копърка. Страхотна изненада - отвътре се подава Слабаков. О радост , о възхищение. Естествено не я изядох, все пак не съм помияр.
zuljin

Рейтинг : 2084

18.04 2019 в 22:03 2
+ 0
- 0
... е, на фона на К@пута си е направо академик... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
zuljin

Рейтинг : 2084

18.04 2019 в 20:09 1
+ 2
- 1
Слабаков е рядко куха лейка...