Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ангелкова: Русия е сред най-важните пазари за българския туризъм

OFFNews 10 март 2019 в 17:14 2838 4

Русия е сред най-важните пазари за българския туризъм и ние полагаме последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след работната си среща със Сергей Кривоносов, депутат от Държавната Дума, зам.- председател на Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и въпросите на младежта, председател на подкомитета по туризъм.

Двамата се срещнаха в рамките на посещението на българския министър в Русия, по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019.

Ангелкова посочи, че по време на посещението на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев у нас беше подписана двугодишна Програма за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация.

Министърът обясни още, че двата основни продукта, на които се набляга, са културно-историческия туризъм и развитието на детските лагери.

Имаме над 1850 фестивала - местни, регионални и от национално значение. Участието във фестивали допълнително насърчават пътуванията на граждани от федерацията, каза тя.

Реализирането на проект за ферибот ще увеличи броя на туристите между двете държави, твърди Сергей Кривоносов.

Русия е сред най-важните генериращи пазари за входящия туризъм на България, заяви по-рано днес Николина Ангелкова при откриването на българския щанд на международната туристическа борса Интурмаркет 2019.  

Тази година България се представя със щанд от 100 кв. м. Заедно с Министерството на туризма, участие в него вземат общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1 400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Прогнозите са броят на посетителите да надвиши 74 хил. души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

4

red-army

10.03 2019 в 23:30

Жените с тесни лица са славянките и техните близки роднини скандинавците. В България доминират кръглите татарски лица с афганско персийски произход. Такива са ни гените.

Та таз жена може да е добър маркетинг за Русия, Украйна, Германия, Великобритания.

Ама за руски туристи ще има да си мечтае. Нали императора и султана са в любовен период единия купува С400, а другия купува нощувки с пълен пансион....

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

10.03 2019 в 17:59

Преди месец (6-ти февруари) таз наша ТУРИСТКА, пЪрдон - министъркиня, уреди круизния туризъм с Русията.. С пляс, пляс, пед... Водно колело.. Тъй де.. Крим ей го де е...
А сега пак е там.. Фериботния туризъм да развива.

 
X

Да помогнем на украинските деца!