Анкетата ни за Хасково: Христо Сариев мачка и ГЕРБ, и БСП

OFFNews 16 октомври 2019 в 11:53 9078 0

Изключително любопитни са данните от онлайн гласуването на сайта ни за изборите в Хасково. Според временните резултати от анкетата на OFFNews категоричният лидер е кандидат, който няма нищо общо нито с ГЕРБ, нито с БСП.

Номинираният от Движение ЗАЕДНО за промяна Христо Сариев е получил до момента цели 32,96% от гласовете на читателите ни в южния областен център. 

Подобен резултат не е никак ясно дали ще се повтори на 27 октомври, но според много хасковлии, силно представяне от страна на точно този кандидат няма да е изненада.

Причината е, че Сариев е личната номинация на дългогодишния кмет на областния център Георги Иванов, който все още има изключително силни позиции в града. Думата му в града с гигантската статуя на Богородица се чува още по-силно, особено след по-скоро разочароващия мандат на Добри Беливанов, който управляваще кметството през последните четири години.

Така че човекът на Георги Иванов със сигурност има шансове. Още повече, че самият Сариев е познато име в града - бивш шеф на Булгартабак в Хасково и областен шеф на Фонд "Земеделие" в периода 2012-2014 г. 

На второ място в допитването на OFFNews е кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев, който е подкрепен от 24,44% от гласувалите на сайта ни. Във врата на бившия областен управител обаче диша досегашният кмет Добри Беливанов. На предишните избори той бе избран от ГЕРБ, но влезе в конфликт с местния герберски тартор Делян Добрев покрай аферата Кумгейт и бе отлъчен от партията на Бойко Борисов. Сега Беливанов се явява на избори като кандидат на малката дясна партия Съюз на свободните демократи и печели подкрепата на 21,85% от гласувалите в анкетата ни.

Кандидатът на БСП Коста Стоев в допитването ни е на четвърто място с доста слабия резултат от 9,44%, който е почти изравнен с намиращия се на пето място в допитването Драгомир Андонов от Демократична България (8,89%).

Останалите кандидати за вота на хасковлии привличат символичен брой гласове.

Анкетите на OFFNews за изборите на 27 октомври ще останат отворени до деня за размисъл.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови