Анкетата ни за Хасково: Христо Сариев мачка и ГЕРБ, и БСП

OFFNews
16 октомври 2019 в 11:53 | 6944 |0

Изключително любопитни са данните от онлайн гласуването на сайта ни за изборите в Хасково. Според временните резултати от анкетата на OFFNews категоричният лидер е кандидат, който няма нищо общо нито с ГЕРБ, нито с БСП.

Номинираният от Движение ЗАЕДНО за промяна Христо Сариев е получил до момента цели 32,96% от гласовете на читателите ни в южния областен център. 

Подобен резултат не е никак ясно дали ще се повтори на 27 октомври, но според много хасковлии, силно представяне от страна на точно този кандидат няма да е изненада.

Причината е, че Сариев е личната номинация на дългогодишния кмет на областния център Георги Иванов, който все още има изключително силни позиции в града. Думата му в града с гигантската статуя на Богородица се чува още по-силно, особено след по-скоро разочароващия мандат на Добри Беливанов, който управляваще кметството през последните четири години.

Така че човекът на Георги Иванов със сигурност има шансове. Още повече, че самият Сариев е познато име в града - бивш шеф на Булгартабак в Хасково и областен шеф на Фонд "Земеделие" в периода 2012-2014 г. 

На второ място в допитването на OFFNews е кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев, който е подкрепен от 24,44% от гласувалите на сайта ни. Във врата на бившия областен управител обаче диша досегашният кмет Добри Беливанов. На предишните избори той бе избран от ГЕРБ, но влезе в конфликт с местния герберски тартор Делян Добрев покрай аферата Кумгейт и бе отлъчен от партията на Бойко Борисов. Сега Беливанов се явява на избори като кандидат на малката дясна партия Съюз на свободните демократи и печели подкрепата на 21,85% от гласувалите в анкетата ни.

Кандидатът на БСП Коста Стоев в допитването ни е на четвърто място с доста слабия резултат от 9,44%, който е почти изравнен с намиращия се на пето място в допитването Драгомир Андонов от Демократична България (8,89%).

Останалите кандидати за вота на хасковлии привличат символичен брой гласове.

Анкетите на OFFNews за изборите на 27 октомври ще останат отворени до деня за размисъл.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !