Антон Кутев: Трябва да се вземат спешни мерки за хората с увреждания

OFFNews 27 април 2018 в 10:59 1566 0

Исканията на хората с увреждания са същите, никакви промени няма за тях и това е резултат от цялостна политика. Трябва да се вземат мерки не само за отстраняването на Емил Христов, а и управляващите по някакъв начин да се принудят да свършат поне нещо в най-уязвимата сфера – хората с увреждания. Те не могат да чакат.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той е категоричен, че са необходими спешни мерки. „Внесохме искане за оставка на зам.-председателя на НС Емил Христов. Поводът е недопускането до сградата на НС на хората с увреждания, които представляваха протеста. Но причината е много по-голяма – действията му бяха само поредният израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания“, каза още народният представител. 

Кутев обясни, че БСП не е търсила подкрепа от други партии за това и са събрани 80 подписа. „ГЕРБ не съзнават, че има проблем. Те подкрепят Христов и смятат, че всичко е наред. Не смятам, че е така. Не трябваше тези хора да стоят пред вратата или да ги карат да съблекат тениските“, посочи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Той е на мнение, че тениските не е трябвало да бъдат събличани - те са дошли да изразят точно това мнение. „Христов не се извини. Приемам неговото обяснение, че не е разбрал, но аз бях човекът, който няколко пъти му каза, че това, което прави, е политическа грешка“, обясни Кутев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови